Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV În 2013 au avut loc mai puţine concedieri la nivelul orașului Constanța

ro

14 Jan, 2014 17:33 2136 Marime text
Anul 2013 a fost, din punct de vedere teoretic, unul bun pentru constănţeni. Asta reiese dintr-o statistică pusă la dispoziţie de AJOFM, care arată că numărul concedierilor la Constanţa este mult mai mic faţă de cel la nivel naţional.

La nivelul anului 2013 au fost înregistrate doar 16 concedieri colective, acestea însumând un număr total de 403 constănţeni. Domeniile în care au activat aceştia diferă extrem de mult, de la construcţii de maşini până la producţia şi furnizarea energiei de orice fel. Din acest punct de vedere Constanţa stă bine, susţine directorul executiv adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

“Nu au fost multe concedieri. Dacă ne raportăm la concedieri colective la nivelul țării noastre, este foarte puțin acest număr. Mai mult, pot să vă spun că s-au înregistrat mulți șomeri curenți [...] avem pe la nivelul anului trecut în jur de 7.000 de șomeri înregistrați în baza noastră de date”, a declarat Gheorghe Buşu, director executiv adjunct AJOFM Constanţa.

Este vorba despre şomerii curenţi. Numărul acestora diferă de la o lună la alta. Îngrijorător este însă faptul că doar 10 agenţi economici au apelat la AJOFM în această lună. 

“Luna aceasta a fost o lună slăbuță, agenții economici care au apelat la noi sunt în număr de 10, locurile de muncă sunt în număr de 42”, a mai precizat Gheorghe Buşu, director executiv adjunct AJOFM Constanţa.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în domeniul lăcătuşi construcţii nave şi agenţi de securitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii