Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Gimnastică și distracție

ro

08 Jun, 2014 13:23 1714 Marime text
Scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța s-a transformat, pentru câteva ore, în solul celor mai spectaculoase exerciții realizate de micuții gimnaști ai Constanței. Deși au doar câțiva ani, mulți dintre ei sunt deja campioni mondiali, iar experiența și pasiunea cu care au evoluat pe scenă fac din acești copii adevărate exemple de urmat. 

Dezinvolți și plini de viață, cei peste 150 de copii au făcut un adevărat spectacol. Fie că fac primii pași în gimnastica aerobică sau au urcat pe podiumurile unor competiții internaționale, fiecare dintre ei spune o poveste de succes. “Am 13 ani și fac gimnastică aerobică. Practic acest sport de la 8 ani și îmi place tot ce se întâmplă aici”, ne-a declarat o micuță gimnastă. “Am participat la mai multe concursuri la care am luat premiul doi și trei, la campionatele naționale de la Constanța, Deva și Iași”, ne-a spus o altă fetiță. “Am 12 ani și fac sport de 6 ani. Eram foarte agilă și aveam prea multă energie și m-am înscris initial la dans. Apoi am trecut la gimnastică, pentru că am văzut la televizor și m-a atras”, a precizat o altă gimnastă.

În spatele zâmbetelor copilăroase se ascund ore de muncă și de eforturi, iar asta o știu cel mai bine antrenorii. „Ne-am pregătit timp de două luni, pentru că durează ceva pregătirea unui asemenea spectacol. Unii dintre copii, fac de 6 ani acest sport”, ne-a declarat Cristina Dulgheroiu, antrenor CS FARUL Constanța. Bucuria de a-i vedea cum strălucesc în lumina reflectoarelor este cea mai mare satisfacție, atât pentru profesorii de gimnastică cât și pentru părinții care i-au descoperit și au încercat să le varorifice talentul.
„La Constanța, este o secție valoroasă de gimnastică aerobică, de unde au ieșit mulți campioni naționali, europeni și mondiali”, ne-a zis Ilie Floroiu, director CS FARUL Constanța. Dincolo de efemeritatea momentului, sportul și mișcarea reprezintă un stil de viață sănătos, iar acesta este și mesajul pe care au vrut să îl transmită cei de la Clubul Sportiv Farul, din Constanța.

„Cei care vin spre acest sport se pot bucura de o dezvoltare armonioasă, de concentrare – învață să se concentreze. Disciplina își pune amprenta pe copii în momentul în care intră în sala de gimnastică”, ne-a spus Cristina Dulgheroiu, antrenor CS FARUL Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii