Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Forum internațional la Peștera

ro

19 Nov, 2013 19:20 2136 Marime text
Soarta imigranților români a fost dezabătută în localitatea Peștera. Zeci de invitați printre care și diplomaţi au luat parte la forumul pentru integrararea imigranților în mediul social al țărilor de rezidenţă. Oaspeții au fost primiți de elevii școlii generale din localitate. Margarete Deegan, coordonatorul proiectului internațional de integrare a migranților, consideră că românii se pot adapta foarte ușor condițiilor din țările care-i găzduiesc. De asemenea, a fost foarte impresionată de potențialul turistic pe care-l are România și a rămas încântată de ospitalitatea primirii.
 
“Suntem foate fericiți să ne aflăm astăzi în Peștera. Proiectul nostru vorbește despre integrarea muncitorilor în Europa. Sunt deosebit de impresionată de peisajele țării dumneavoastră, în special de călătoria pe care am făcut-o de la Mamaia la Peștera, de vastitatea spațiilor pe care le-am văzut, frumusețea lor.”, a declarat Margarete Deegan, coordonator proiect.
 
Gazda acestui eveniment, Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, consideră că localitatea a fost aleasă pentru a fi gazda forumului internațional datorită seriozității și profesionalismului în aplicarea managementului administrativ.
 
R – Sunteți de notorietate în persajul dobrogea. Cum ați reușit să intrați și pe piața internatională?
 
“A durat ceva timp până să îmi creez această carte de vizită, în spatele căreia înseamnă seriozitate.”, a declarat Valentin Vrabie, primar Peștera.
 
La reuniune au fost prezenți și coordonatori ai proiectelor implementate deja în Madrid.
 
“Special proiectul asta care depindea de la Primăria Madridului avea loc în toate cele 21 de districte ale Madridului și era concentrate atât pentru români, cât și pentru celelalte naționalități.”, a declarat Alina Stroiu, coordonator proiect Madrid.
 
Lista invitaților a fost cuprinzatoare și s-au regăsit pe aceasta nume sonore din mediul internațional precum : Vitaly German (viceconsul – consulatul Federației Rusiei în Constanța) şi Adrian Bavaru (consul corespondent – consulatul Italiei la Constanța). Pentru o mai bună cunoaștere a comunei Peștera, reuniunea s-a terminat cu o vizită a invitaţilor prin localitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii