Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Fluorul din pasta de dinți afectează activitatea cerebrală

ro

03 Sep, 2013 15:34 2984 Marime text
Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii, după ce au testat 21 de tipuri de pastă de dinți. Recomandate sunt produsele care nu conţin această substanţă, dar nici arome artificiale, coloranţi sau agenţi antibacterieni și de înălbire artificiali.
Producătorii lansează anual produse noi, care au beneficii care mai de care, pentru o dentiție perfectă. Cu toate acestea, românii nu prea au grijă de dantura lor, spun medicii.

„Igiena cavității bucale șchiopătează. Dacă s-ar folosi periuțele des, minim de 3 ori pe zi după masă, dantura omului ar fi cu totul altfel. E prima latură, iar a doua e că pacienții nu își dau seama de gravitatea unei carii apărute.” a povestit dr. Vasile Răzlog, medic stomatolog.     
Francezii au efectuat, de curând, teste asupra celor mai cunoscute paste de dinți, de unde a rezultat că fluorul pe care îl conțin marea majoritate a modelelor poate dăuna grav activității creierului uman.

“Se ia într-un milion de unități, maxim în care să găsim fluorul dacă l-am studia, să nu fie mai mult de 1400. Și atunci se recomandă să-l folosim, dar nu îndelungat fiindcă și învățații americani și mulți alții, inclusiv și țările ex-sovietice demonstrează că o folosire îndelungată a florului are o acțiune gravă asupra creierului uman și nu e bine.” a mai spus dr. Vasile Răzlog, medic stomatolog.     
În urma studiului realizat,specialiștii au recomandat  folosirea pastei de dinţi fără fluor, arome artificiale, coloranţi, conservanţi, îndulcitori, agenţi antibacterieni și agenţi de înălbire artificiali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tolescu Raluca 07 May, 2014 23:51 salut! fluorul este un ingredient foarte periculos, ataca o glanda mica situata la nivelul capului care e responsabila de intuitie ,e practic ceea ce se numeste” al 3-lea ochi” sau ” al saselea simt”, fluorul nu face decat sa distruga acea glanda, de altfel produce si mutatii genetice, deci mare grija mai ales la copii dvs, pt ca ei sunt mult mai afectati! cautati, va rog , pasta naturala fara fluor. Eu si copilasi mei folosesc de mult timp la recomandarea doctorului pasta de dinti naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation si sunt tare multumita de ea...recomand.