Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Elevii din unele școli au sărbătorit 95 de ani de la unirea Bucovinei cu patria mamă

ro

28 Nov, 2013 19:24 2207 Marime text
Elevii din mai multe școli constănțene au sărbătorit, joi, 95 de ani de la unirea Bucovinei cu patria mamă. Fie că a fost vorba de cântece sau fie că vorbim despre simpozioane, elevii școlilor din județul Constanța au marcat acest moment istoric important în făurirea statului naţional unitar român. Elevii Școlii generale din localitatea constănțeană Valu lui Traian au sărbătorit și ei acest eveniment.

“În fiecare an, toate evenimentele istorice sunt puse în evidență cu manifestări, serbări școlare, însoțite și de întâlniri și cu reprezentanți din dimeniul istoriei”, a declarat  Lavinia Robe, director Școala Generală Nr. 1 din Valu lui Traian.

Comandorul de aviație Pavel Oțelea le-a vorbit copiilor despre importanța acestei zile, iar vorbele lui nu au rămas nerăsplătite.

“Tot împreună cu elevii acestei școli am făcut o rememorare a punctelor importante din odiseea devenirii României, bucurându-mă la rândul meu, de spectacolul oferit de acești minunați elevi”, a spus Pavel Oțelea, președintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor Constanţa.

Într-o altă unitate de învățământ constănțeană, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, împreună cu Asociaţia  „Pro Basarabia”, a fost organizat un simpozion cultural dedicat sărbătoririi a 95 de ani de la unirea Bucovinei cu ţara-mamă.

“Este foarte important, pentru că de obicei se sărbătorește la 1 Decembrie unirea Transilvaniei cu România, chiar dacă adiacent se ajunge și la Basarabia și la Bucovina [...] deci, se spun câteva lucruri și despre aceste două provincii românești, primele unite cu România. Este bine că această acțiune a societății pro-culturale Pro Basarabia și Bucovina s-a desfășurat astăzi la noi, pentru că elevii pot să afle tot mai multe lucruri despre Bucovina, despre istoricul Bucovinei, despre însemnătatea unirii Bucovinei cu România”, a declarat Paula Pop, profesor istorie.

În încheierea simpozionului, elevii liceului au oferit un moment cultural-artistic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii