Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Echitație în Munții Măcin

ro

06 May, 2014 16:10 3054 Marime text
La Cerna, a avut loc competiția de echitație „Coșia”. Aceasta s-a desfășurat chiar în zona Munților Măcin. Concursul face parte dintr-o veche tradiţie a locului, reînviată după 73 de ani de pauză.
„Coşia este un obicei bulgăresc care s-a practicat în satul Cerna până în anul 1940, atunci când a avut loc schimbul de populaţie în Cadrilater. Coșia avea loc în fiecare an prin organizarea de întreceri între cai, la care participa toată suflarea satului, însă la întrecere participau și călăreți din satele vecine”, a povestit Viorel Roşca, directorul Parcului Naţional Munţii Măcinului.
Anul acesta, în competiţie s-au înscris localnici din mai multe sate învecinate comunei Cerna. Cu aceeaşi ocazie, a fost organizat și un târg de produse tradiţionale în apropiere de noul stadion.

„Atmosfera a fost completată de un spectacol folcloric susţinut de formaţia de dansuri tradiţionale meglenoromâne „Altona” din Cerna, însoţit de mai mulți soliști, grupul folcloric din Greci, grupul folcloric din Turcoaia, de formaţia de armonici din Peceneaga şi „Tryl” din Tulcea. Să nu uităm de meciul de fotbal Old Boys care a avut loc la finalul târgului de produse tradiţionale”, a mai precizat Viorel Roşca, directorul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului.
Coșia este un eveniment organizat de Asociația Altona Cerna, Primăria Comunei Cerna, Biblioteca Comunală Dumitru Cerna, cu sprijinul Administrației Parcului Național Munții Măcinului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Victor 06 May, 2014 16:39 Halal stire !Cand a avut loc ? Nici macar atat nu spuneti .In mod normal ar fi trebuit sa anuntati acest lucru inainte de desfasurarea lui . Cred ca s-ar fi gasit amatori sa mearga fie individual fie in excursie organizata