Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Duși de nas cu gigacaloria

ro

26 Sep, 2013 16:45 2707 Marime text
Constănțenii au mari bătăi de cap când vine vorba de plata facturilor la întreţinere. Preţul gigacaloriei rămâne printre cele mai mari din ţară şi iarna aceasta. Conducerea Primăriei Constanța nu ia în calcul nicio scădere a costurilor pentru încălzirea locuințelor, astfel că oamenii se înfioară numai la gândul că vor fi nevoiți să scoată din buzunare bani grei pentru plata căldurii.
 
În campania electorală, primarul Radu Mazăre promitea că gigacaloria va scădea, dar după un an de la alegeri, edilul a anunțat că preţul rămâne la fel. Totul a culminat cu asocierea cuvintelor “s-ar putea dacă” ... într-un mod repetitiv.
 
“Să vedem ce o să se întâmple în viitor și cu gazele de șist. S-ar putea ca dacă descoperă gaze de șist, s-ar putea ca dacă le exploatează să avem o înțelegere să cumpărăm gazul de șist mai ieftin și astfel să reducem gigacaloria.”, a declarat primarul Constanței, Radu Mazăre.
 
Vestea proastă pentru locuitorii municipiului Constanța este că cel puțin doi ani prețul va rămâne neschimbat.
 
“Anul acesta nu va fi nicio schimbare în ceea ce privește politica de preț și de subvenție. Anul acesta nu vor trece CET-urile la administrațiile locale. Scenariul optimist este ca la începutul sezonului 2014 ele să funcționeze în subordinea autorităților locale, însă cel mai realist scenariu este la sfârșitul sezonului 2014-2015.”, a declarat Decebal Făgădău, viceprimar Constanța.
 
Constănțenii sunt conștienți că municipiul în care locuiesc are cel mai mare preț al gigacaloriei din România, și unii dintre ei au ajuns chiar să se roage la Dumnezeu pentru o iarnă mai blândă. S-au găsit, sau mai bine spus, s-au pus condițiile pentru ca gigacaloria să scadă, edilul Constanței precizând că trecerea CET-ului în subordinea autorităților locale, cât și exploatarea gazelor de șist ar ajuta la acest lucru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii