Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Drum expres între Dobrogea și Moldova

ro

23 Oct, 2013 19:21 3098 Marime text
Consilierii județeni din Tulcea au inițiat un nou proiect care poate aduce județului beneficii economice. În acest sens, autoritățile tulcene, vor să construiască un drum expres care să unească Moldova de Constanța, reprezentând în acest fel puntea spre porturile din România.

Întreaga regiune de Sud-Est a României este o zonă cu un potenţial de trafic ridicat, atât pentru mărfuri, cât şi pentru persoane. Această zonă dispune de numeroase obiective turistice regionale, precum litoralul Mării Negre, Delta Dunării sau Parcul Naţional Munţii Măcinului. Astfel Consiliul Județean Tulcea, a construit un nou proiect regional.
“Există o inițiativă, la care au aderat președinții de Consilii Județene din regiunea noastră, însemnând Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea. Este un document semnat de președinții de Consilii Județene și cei de reședință de județ, deci există un document semnat, cu semnătura și susținerea județelor din regiunea noastră cu privire realizarea drumului expres.”, a declarat Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea.

De asemenea, se dorește construirea unei rute de transport rutier atât pentru traficul de mărfuri, cât şi de persoane. O importanţă deosebită  a acestei investiţii este deschiderea către porturile României.
“Deci ne leagă coridorul 9 cu drumul care leagă drumul Moldova de București, care vine peste pod Brăila Galați, vine la Tulcea, Tulcea- Constanța și urmează mai departe ieșirea pe Bulgaria. Deci este vorba de un proiect în care vrem să facem acest drum expres. Are ca scop mutarea unei părți din trafic pe zona județelor Constanța-Tulcea, punând astfel în valoare podul care am convingerea că se va realiza începând cu anul viitor.”, a declarat Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea.
Prin acest proiect se dorește dezvoltarea economiei, dar și a turismului din zona de Sud și Est a României.

“Nu numai economia din județul Tulcea, ci și economia din județul Galați, Brăila, Constanța. Noi includem și turismul ca beneficar al realizării acestei investiții. Este din punctul meu de vedere o scoatere din anonimat. Traficul în momentul de față dinspre Polonia, Ucraina și tot ceea ce înseamnă această zonă a Europei se duce mai mult către Giurgiu. Astfel ar mări interesul pentru portul Constanța, atât a transportatorilor, cât și a investitorilor în caz particular.”, a mai spus Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea.
O investiție în drumul expres Focșani-Constanța ar putea oferi o mare importanță transportului maritim. Iar aici vorbim despre porturile Constanța, Brăila, Galați și Tulcea, dar și despre noul punct de trecere vamal Isaccea - Orlovka, ce face legătura cu regiunea din Odessa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gee 24 Oct, 2013 04:47 Potential de trafic mai ales pentru ..... auto-turisme la vanturat aeru, economic este de ..... dorit ! Interesul portului Constanța daca cineva ar fi cineva interesat, dar mai este vre-o japitza inteesata in afara de ..... "trafic" !?