Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Dependența de internet - boala secolului

ro

31 Aug, 2014 15:49 1279 Marime text
Telefonul mobil nu mai este demult considerat un moft, ci o necesitate. În ultimii ani fenomenul smartphone a luat amploare şi în ţara noastră la fel ca în toată lumea. Medicii psihiatri trag un semnal de alarmă în legătura cu dependenţa tinerilor de telefoanele inteligente şi internet, militând ca aceasta să fie recunoscută drept o boală psihologică.

Aproximativ  40% din români deţin telefonane inteligente, dar foarte puţini dintre ei ştiu că acestea pot provoca probleme comportamentale, un deficit de atenţie mai accentuat şi o sporire a nivelului de agresivitate.

Specialiştii susţin că pe lângă dependența de internet, care a fost recent introdusă între diagnosticele psihice, se poate observa o corelare clară între creşterea patologiei psihiatrice şi creşterea numărului de adolescenţi ce devin dependenţi de smartphone.

Simptomele dependenţei sunt incapacitatea celor afectaţi de a se opri din navigare, anxietate atunci când nu au smartphone-ul la ei, pierderea eficienţei la locul de muncă sau la şcoală şi nevoia de a verifica tot timpul dacă au telefoanele asupra lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii