Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Decizie finală - Trafic restricționat pe podul de la Agigea

ro

27 Sep, 2013 20:59 2279 Marime text
După vizitarea șantierului au urmat două ore de discuții în spatele ușilor închise. Premierul, primarii localităților din sudul litoralului, oameni de afaceri și responsabili implicați în reabilitarea podului au decis: traficul rămâne deschis mașinilor cu greutatea până în trei tone și jumătate! Aceasta înseamnă că microbuzele de transport persoane și camioanele de marfă nu vor mai trece pe pod după 1 octombrie!

„ Camioane, autobuze, inclusiv transportul în comun va fi închis pe podul actual. Păstrăm deschis traficul pentru mașinile sub 3,5 tone, cu monitorizare 24 de ore din 24.„ a declarat premierul Victor Ponta.
Navetiștii care se deplasează cu transportul în comun vor avea cel mai mult de suferit. Pentru ei, prim-ministrul a promis că CFR va suplimenta garniturile între Constanța și Mangalia. Iar pentru camionagii, soluția vine de la Galați!
„ Săptămâna viitoare de la Galați se va aduce un Bac pentru transportul TIR-urilor. „ a mai spus Victor Ponta.

Datele actuale indică faptul că aproape jumătate din structura podului de la Agigea este afectată și poate să cadă în orice moment. Echipele de specialiști ale CNADNR vor monitoriza situația structurii de rezistență permanent, iar dacă aceasta se va degrada atât de tare încât să pună în pericol siguranța circulației, podul va închis total circulației.
„ Dacă, la un moment dat, constatăm că există un pericol iminent de accident, atunci nu mai avem altă soluție și îl închidem de tot. Dacă nu, sperăm că această formă de trafic, sub 3,5 tone, să reziste până în luna mai când podul va fi reabilitat. „ a adăugat premierul.
Astfel că podul de la Agigea va fi închis și reparat total abia în luna mai, când traficul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră va fi redirijat peste podul aflat acum în construcție, cel care va lega porturile Constanța Nord și Constanța Sud Agigea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii