Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Cum s-au construit hoteluri pe plajă?

ro

27 Aug, 2014 15:39 1747 Marime text
Faptul că în Stațiunea Mamaia s-a construit haotic de-a lungul timpului este un lucru cunoscut atât de turiști cât și de constănțeni. Problema gravă este atunci când construcțiile sunt ridicate chiar pe nisip, iar acestea ocupă o suprafață foarte mare din plajă.
Numărul mare de turiști din stațiunea Mamaia ridică și o serie de probleme atunci când vine vorba despre cazarea lor. Spațiile sunt limitate în vârful sezonului estival și evident operatorii din turism caută noi soluții. De obicei este aleasă rezolvarea cea mai la îndemână: construirea unor noi hoteluri. Zis și făcut, numai că atunci când hotelurile sunt ridicate pe nisipul plajei se întrece orice limită.
Există hoteluri care sunt construite chiar la 15 metri după intrarea pe plajă(foto). Operatorul economic nu s-a zgârcit chiar deloc cu spațiul. Spre deosebire de alții, care încep construcția chiar din buza promenadei, de această dată există un spațiu foarte generos între aleea destinată turiștilor și hotel. Legea interzice clar orice construcțiile definitive pe plajă.
„Art. 16. - (1) În scopul conservării condiţiilor ambientale şi valorii patrimoniale şi peisagistice din zonele situate în aproprierea ţărmului, se delimitează pe toată lungimea litoralului o fâşie de teren lată de 50-150 m măsuraţi de la linia cea mai înaintată a mării, în funcţie de lăţimea zonei costiere, în care sunt interzise orice fel de construcţii definitive”, se arată în Legea nr 280 din 24 iunie 2003.
Turiștii se arată deranjați de aceste clădiri, care ocupă spațiul destinat oamenilor care vin la plajă.
“Nu-i bine pentru plajă, că nu mai avem unde să facem plajă. Ei construiesc peste tot și ne iau din plajă”, ne-a spus supărat un bărbat aflat în aceste zile în concediu în stațiunea Mamaia.
“Chiar ar trebui scoase din zonă, după opinia mea”, ne-a spus un alt turist.
Teoretic aceste constructii sunt interzise prin lege, însă în aceiaşi lege sunt trecute şi excepţiile care fac posibilă ridicarea clădirilor pe plajă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii