Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae

ro

06 Dec, 2013 20:37 2351 Marime text
Pe lângă bucuria darurilor și a diferitelor tradiții, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, credincioșii merg la biserică unde împart pomeni. Biserica ce poartă numele Sfântului Nicolae din Năvodari a fost plină de credincioșii care au venit să se roage pentru sănătate.
Sfântul Nicolae este cunoscut drept protectorul școlarilor, al săracilor, al călătorilor și al comercianților. Potrivit tradiției, Sfântul Nicolae a aflat într-o zi, că un tată din cetatea Mira, de durere că este lipsit de ajutor în a-și mărita fiicele, dorea să le ofere spre desfrânare. Sfântul Nicolae i-a daruit omului aflat în nevoie trei pungi cu aur, iar fiicele acestuia s-au putut căsători. De atunci și până în zilele noastre, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, cei dragi și în special copiii primesc daruri de la Sfântul Nicolae.

“Una din cele mai așteptate sărbători din calendarul ortodox, cea închinată Sfântului Ierarh Nicolae, care se distinge mai cu seamă prin faptul că învățăm de la el să fin buni și dăruitori. Astăzi oamenii dăruiesc. Dăruiesc pe lângă cele frumoase, bune, dorite mai cu seamă copiilor, dăruim unul altuia iertare, îngăduință, pentru că asta ne învață Sfântul Nicolae, cel care în acest chip a urmat lui Hristos. Așa, iubindu-l și noi, ne-am gândit ca această biserică să i-o închinăm Sfântului Nicolae”, a declarat preotul Adrian Pătrașcu, paroh Biserica Sfântul Nicolae din Năvodari.
Sărbătoarea Sfântului Nicolae este asociată cu darurile pe care le oferim copiilor, rudelor şi prietenilor. În tradiţia populară, dacă ninge de moş Nicolae, anul care vine va aduce rod bogat în grădini şi pe ogoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii