Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Cine plăteşte salvamarii?

ro

21 Jun, 2014 13:29 2393 Marime text
Salvamarii ar putea să fie plătiţi de Apele Române, administratorul plajelor. Actul normativ va fi depus la sfârşitul acestui an, susţine viceprim-ministrul Liviu Dragnea, prezent la Constanţa unde a participat la şedinţa cu reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 
"În fiecare an se pune problema ca de la bugetul de stat să alocăm o sumă pentru autorităţile locale din judeţul Constanţa pentru salvamari în condiţiile în care turiştii fac plajă pe plajele închiriate de către nişte agenţi economici, contra cost până la urmă. (...) În opinia mea, salvamarii trebuie să fie plătiţi de către cei care au plajele în administrare. Acum sunt la Apele Române. În mod normal cei de la Apele Române ar trebui să plătească salvamarii pentru că e vorba de plajele lor pe care le-au dat în închiriere unor firme private", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.
Apele Române administrează în prezent plajele, închiriate operatorilor economici pe perioada sezonului estival. În opinia ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, salariul salvamarilor ar trebui asigurat de agenţii economici concesionari, iar plajele vor ajunge la autorităţile locale, după ce descentralizarea va fi finalizată. 
"Nicio primărie nu are plajă în administrare. Primăriile doresc plajele. După ce finalizăm toate actele normative, la care lucrăm pentru relansarea procesului de descentralizare, plajele vor ajunge în mod firesc la autorităţile locale", a mai declarat Liviu Dragnea.
Serviciul de salvamar este asigurat între 1 iunie şi 15 septembrie. În anii trecuţi, plata salariilor salvamarilor era asigurată din fonduri guvernamentale, cu întârziere. Aproape în fiecare vară salvamarii au ameninţat că vor sista activitatea însă au renunţat la proteste în urma promisiunilor privind achitarea salariilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii