Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Chiriile dau bătăi de cap studenților

ro

27 Sep, 2013 12:24 2232 Marime text
Mai sunt doar trei zile până la începerea unui nou an universitar.  Apartamentele scoase la chirie s-au dat ca pâinea caldă. De acest lucru şi-au dat seama si studenţii care nu şi-au asigurat din timp un loc în care să locuiască pe perioada anului universitar, confruntându-se acum cu preţuri destul de piperate pentru bugetul lor.

Nici agenții imobiliari nu au vești foarte bune pentru studenți, și asta pentru că prețurile chiriilor sunt la fel de ridicate ca şi anul trecut.
“Apartamentele și-au menținut cam aceeași medie de preț, nu este o diferență foarte mare față de anul trecut. O garsonieră confort redus este în jur de 500 – 600 lei, iar apartamentele cu două camere sunt în jur de 200-250 de euro.”, a declarat Clara Stan-Soponaru, manager agenție imobiliară.
Cei care nu au căutat din timp oferte avantajoase, au puţine şanse să mai găsească un apartament la un preţ rezonabil. Există două categorii de studenți care solicită apartamente la închiriere, iar între aceste categorii există diferențe mari în modul în care problema locuințelor este abordată.

„Una dintre categorii sunt studenții străini care nu au niciun comentariu referitor la prețuri și studenții români care în marea lor majoritate preferă să nu apeleze la agențiile imobiliare, pentru că oricum li se par prea scumpe chiriile. În general, studenții români se asociază, nu stau singuri în apartament, stau câte doi sau trei.”, a declarat Clara Stan-Soponaru, manager agenție imobiliară.
De obicei, pe parcursul unui an în Constanța sunt două mari valuri de cereri, în lunile august – septembrie, atunci când studenții caută un loc de cazare, și în lunile mai-iunie, atunci când turiștii sosesc pe litoral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii