Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Au fost salvați în ultimul moment

ro

06 Feb, 2014 13:32 1908 Marime text
După cazul celor doi ciobani rătăciți, în cursul zilei de ieri, pe un câmp între localitățile constănțene Corbu și Săcele și găsiți la aproape patru ore de căutări, un nou Apel la Numărul de Urgență 112 a dat startul unei noi misiuni de salvare. De data aceasta, autoritățile au reușit să ajungă la persoanele care aveau nevoie de ajutor în mai puțin de o oră. Au găsit o femeie însărcinată și pe concubinul acesteia, aproape înghetați, rătăciți într-un câmp, în apropiere de localitatea Cobadin. Apelul a fost efectuat puțin înainte de ora 22.00, iar autoritățile s-au pus imediat în mișcare. Au primit ca reper o fermă din localitatea constănțeană Cobadin, de unde cuplul plecase de câteva zeci de minute către o comună invecinată. În timp ce lucrătorii de la Ambulanță încercau să îi calmeze la telefon, echipele de poliție au început căutările și au dat de urma rătăciților, la scurt timp. Cei doi au ajuns în Urgență, în jurul orei 23.30. Medicii le-au acordat îngrijiri imediate și i-au supus mai multor investigații de specialitate. Cazul femeii este cu atât mai delicat, întrucât aceasta este însărcinată în câteva luni.
 
“Am fost solicitați pe 112 de către un bărbat care se afla, nu putea să ne precizeze exact, dar ne-a spus punctual de plecare de la Ferma 1 și se îndreptau către Izvorul Mare. La un moment dat erau rătăciți pe camp și nu știau să ne precizeze exact poziția în care se aflau. Am plecat în căutarea loc, între timp Poliția de la Cicârlia le-a spus să nu se mai deplaseze și să aștepte la locul unde erau. Bărbatul a spus că vede luminile de la fermă și atunci am trimis și echipajul de la Ambulanță. I-au găsit pe cei doi la aproximativ un km de fermă. Erau conștienți, cooperanți, fără probleme aparente de sănătate”, a declarat dr. Aura Broasca, director medical Serviciul de Ambulanță Județean Constanța.
În spital se află, în continuare, și cei doi ciobani care au fost la un pas să moară înghetați, după ce s-au rătăcit într-una din cele mai periculoase zone ale Constanței, de când a căzut zăpada. Aproape patru ore în frig, sub cerul liber, au avut de așteptat cei doi până când autoritățile au reușit să îi găsească undeva în câmp, între localitățile constănțene Corbu și Săcele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii