Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Aeroportul Tulcea primește finanțare

ro

24 Apr, 2014 14:44 2801 Marime text
Proiectul „Modernizare suprafeţe de mişcare, extindere pistă şi platformă îmbarcare-debarcare la Aeroportul Tulcea”, a intrat pe lista proiectelor admise pentru testare în Masterplanul General de Transport. Valoarea estimată a investiției se ridică la 13 milioanele de lei, iar 25% din sumă este din partea Consiliului Județean Tulcea.
Cu această ocazie, Aeroportului poate să devină unul reprezentativ pentru Dobrogea, în condiţiile în care Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” de la Constanţa a pierdut, în ultima vreme, teren şi curse aeriene.

„Ceea ce ar trebui să ne bucure cel mai mult e că Aeroportul de la Tulcea începe să prindă viaţă cu aceste curse internaţionale, pe şi de pe Aeroportul „Delta Dunării”. Dimensiunea financiară a investiţiei proiectului este undeva la 13 milioane de euro, din care cofinanţarea noastră ar fi de 25%. Altfel spus, din fonduri europene putem primi 10 milioane de euro, cu condiţia să asigurăm o cofinanţare de aproximativ 3 milioane de euro. Este o sumă destul de mare însă avem două variante: una, să renunţăm la cele 10 milioane de euro de la UE pentru aeroport, şi a doua, să căutăm soluţii de cofinanţare pentru a nu pierde aceşti bani. Decizia a fost aceea de a contracta anul viitor un credit de 2,5-3 milioane de euro”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.
Printre obiectivele acestui proiect se numără: extinderea pistei de aterizare-decolare cu 9.000 mp precum şi aşternerea a două straturi bituminoase pe întreaga suprafaţă a pistei.

„De asemenea, se impune extinderea platformei de îmbarcare-debarcare cu 11.600 mp. Avionul de referinţă luat în calcul pentru redimensionarea suprafeţelor de mişcare a fost Boeing 737, seria 800, astfel încât la finalizarea lucrărilor să fie posibilă aterizarea şi decolarea fără restricții a aeronavelor de clasă C. În plus, proiectul prevede amenajarea a cinci poziţii de staţionare pentru aeronave, precum şi o serie de lucrări la reţeaua de canalizare pluvială, acostamente, instalaţii de balizaj şi marcaje”, au spus reprezentanții Aeroportului Tulcea.
Lucrările vor începe în a doua jumătate a anului 2015, iar în cel mult un an ar trebui finalizat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii