Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV 9 decembrie marchează Ziua Internațională Anticorupție

ro

09 Dec, 2013 17:53 2186 Marime text
La nivel mondial, România ocupă locul 67 din 177 în topul celor mai corupte țări. Locurile fruntașe sunt ocupate de Afganistan, Coreea de Sus și Somalia, în timp ce Danemarca și Noua Zeelandă au cel mai scăzut nivel de corupție.

Data de 9 decembrie, decretată drept Ziua Internațională Anticorupție de către Organizația Națiunilor Unite, a trecut ca o zi oarecare la Constanța. Oamenii cred că nivelul de corupție din țara noastră este unul ridicat și va rămâne la fel, indiferent de ce tratate încheie statul român.
“Ziua Internațională Anticorupție? Există așa ceva pe glob? La noi sunt ca frații partidele acestea, așa se iubesc, se pupă, se bârfesc la televizor și în spate fac afaceri. Deci, nu există nicio acțiune împotriva corupției”, a spus un constănțean.

“Dacă ar fi eradicate corupția, ar fi mult mai bine, am trăi mult mai bine [...] dar dacă nu ne place munca [...] vrem salarii mari și avem niște șefi care ne impun niște condiții, atunci nu va fi și va fi tot corupție și tot muncă la negru începând de sus. Peștele s-a împuțit de la cap”, ne-a spus o doamnă.
Semnată de România la data de 9 decembrie 2003 la Merida şi ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei este primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii