Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv 1 Mai în Delta Dunării

ro

05 May, 2014 14:35 2269 Marime text
Românii au optat pentru tradiţie. Cele mai solicitate zone de turism rural au fost Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Neamţ, Apuseni dar şi Delta Dunării.
Pensiunile din Delta Dunării, au fost ocupate în minivacanța de 1 Mai,  în proporţie de 60%. Hotelierii s-au arătat mulțumiți, deși număul turiștilor a fost mai mic față de anul trecut.

„Vremea a fost totuşi favorabilă şi să nu uităm că în perioada aprilie-mai asistăm la spectacolul întoarcerii păsărilor migratoare. Turiştii au optat pentru excursii în pădurea Letea, la Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina şi au putut admira fauna şi vegetaţia luxuriantă”, a declarat Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC– filiala Tulcea.

Iniţial erau confirmate aproximativ 35 de mii de rezervări, iar în ultima sută de metrii,  numărul turiştilor s-a dublat.

„Este o tendinţă normală, ţinând cont că prognozele meteo iniţiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turişti au renunţat la alte destinaţii în favoarea turismului rural, iar alţii s-au hotărât cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, a contat mult faptul că românii au beneficiat de 4 zile libere“, a declarat Mişu Chiruc, preşedintele executiv al ANTREC.

Românii consideră Delta Dunării, una dintre cele mai frumoase destinații turistice din țară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii