Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Litoral fără droguri”

ro

11 Jul, 2014 20:49 2330 Marime text
Consumul de droguri în rândul minorilor este o problemă extrem de îngrijorătoare. Agenţia Naţională Antidrog a lansat astăzi programul „Litoral fără droguri” în ideea de a-i conștientiza pe tineri asupra riscurilor la care se supun. 14 ani este vârsta la care mulţi elevi cad în capcana substanțelor stupefiante.
„De la 14 ani am înțeles că există deja un număr mare de consumatori de substanțe așa zise droguri ușoare – marijuana, extasy. De asemenea, avem drogurile legale – alcoolul și tutunul pe care tinerii sunt tentați să le consume.” a declarat Augustin Ioan, subsecretar de stat în MTS.

Acestea sunt pe scurt motivele pentru care Agenția Națională Antidrog a lansat programul „Litoral fără droguri”. Turiștii care vin pe litoral, dar și minorii vor fi informaţi asupra riscului la care se supun consumând substanțe interzise.

Cosmin locuiește în Londra, capitala unei țări în care consumul de marijuana este în floare.
„Pot să spun că acolo consumul de droguri ușoare este foarte frecvent. Oamenii sunt foarte deschiși față de marijuana, pur și simplu fumează în parcuri, lângă copii.” a afirmat Cosmin Bărbulescu, voluntar.

De asemenea, unul dintre cele mai mari evenimente muzicale ale anului va avea loc în această lună. Motiv de îngrijorare pentru reprezentanții Centrului Antidrog Constanța. 
„Pe 26 iulie avem un mare concert de muzică house care se va desfășura pe plaja dintre Saturn și Venus și unde vom fi prezenți pentru a desfășura aceste activități de prevenire a consumului de droguri și a criminalității. ” a declarat Cristian Oprișan, directorul Centrului Antidrog Constanța.

Acțiunea are loc în premieră și în trei tabere de copii, de la Eforie, 2 Mai și Năvodari. Este cel de-al 8-lea an în care se desfășoară această campanie. Dacă în anii anteriori campania s-a derulat doar în nordul litoralului, începând din 2014 evenimentul are loc în toate stațiunile de pe litoral.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii