Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenţie dificilă pentru salvarea unui cal

ro

14 Aug, 2013 16:38 2538 Marime text
Misiune dificilă pentru lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Aceştia au fost chemaţi să intervină pentru salvarea unui cal căzut într-un canal cu o adâncime de 5 metri. După aproape o oră, animalul a fost salvat cu ajutorul unui buldoexcavator.
 
Proprietarul a sesizat lipsa calului dis de dimineaţă când intenţiona să meargă în oraş pentru a-şi ridica banii de pensie de la Poştă. S-a speriat îngrozitor când a găsit animalul într-un canal adânc de 5 metri. A alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă însă a intrat şi el în canalizare încercând să scoată animalul.
 
“E căzut de la ora 8:00 […] l-am căutat pe câmp şi l-am găsit într-o canalizare cu mizerie. A fost iarbă, a călcat cu picioarele din spate şi s-a dus la 4-5 metri adâncime. Nu mi-a fost frică să cobor pentru că este animalul meu şi uite că în România se mai întâmplă şi lucruri bune. L-am crescut de când era mânz, are 3 ani, am dat atunci o mie de lei pe el. Mai am un cal, dar uite că nu a căzut ăla rău, a căzut ăla bun”, a declarat Dumitru Herghelegiu, proprietarul calului.
 
Echipajul staţiei Midia de Pompieri a încercat timp de o oră să scoată animalul, fiind necesară şi intervenţia unui buldoexcavator. Totul s-a petrecut la marginea oraşului Năvodari în cartierul de case de lângă depozitul de lemne.
 
“Am fost ajutaţi de către Serviciul de Voluntari de la Primăria Năvodari cu un buldoexcavator pentru evacuarea acestui cal. Intervenţia a fost dificilă datorită locului îngust de lucru care nu a permis accesul la animal”, a declarat cpt. Cătălin Frânaru, ISU Dobrogea.
 
Imediat după salvarea animalului, canalul a fost acoperit cu două pietre pentru a fi evitate astfel de accidente pe viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii