Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infrastructură modernă la Năvodari

ro

05 Jun, 2014 18:05 2367 Marime text
Lărgirea drumului ce leagă orașul Năvodari de municipiul Constanța prinde din ce în ce mai mult contur. Lucrările avansează, chiar dacă au apărut câteva probleme. Drumul va avea două benzi pe sens, piste de bicicliști și pasarelă pietonală.

Este fără dar și poate cel mai important proiect de care depinde traficul în zona nordică a litoralului românesc. Modernizarea și lărgirea drumului ce face legătura între orașul Năvodari și municipiul Constanța se întinde de la ieșirea din stațiunea Mamaia, până la Tabăra Delfinul. Drumul va beneficia de două benzi pe sens, piste de bicicliști și trotuare. Viceprimarul orașului Năvodari recunoaște că între timp au apărut și probleme ce nu au putut fi prevăzute.

„În momentul în care constructorii au început să aducă aliniamentul drumului au observat că nu avem zid de sprijin pentru taluz. Nu era prevăzut în cheltuielile eligibile și Năvodari va suporta financiar construcția acestui zid. Am avut probleme legate de rocă, de locul unde va trebui să facem pasarela, dar le vom rezolva. Noi avem o pasarelă în dreptul Taberei Năvodari. Ea ar trebui să aibă o structură de 10 metri adâncime. Acolo am dat de o rocă dură, care a îngreunat un pic execuția lucrării. Se plâng și proprietarii de pensiuni privind intrările pe care le au în respectivele imobile”, a precizat Florin Chelaru, viceprimarul din Năvodari.

Investiția va cuprinde lucrări de artă, construirea unei pasarele pietonale și execuția unui sistem de canalizare a apelor pluviale. Săptămâna viitoare vor fi puse bazele unui alt proiect care va ajuta litoralul.

„Săptămâna viitoare, Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari va fi chemat pentru semnarea contractului de finanțare pentru E60. Este o întregire a accesului de la autostradă, prin Mamaia, către Năvodari. Aceasta înseamnă că în curând vom moderniza și drumul până la Ovidiu. Prin E60 se va pune în valoare ceea ce facem acum între Năvodari și Mamaia”, a mai spus viceprimarul Florin Chelaru.

Valoarea proiectului de lărgire a drumului ce leagă orașul Năvodari de municipiul Constanța este de aproximativ 58 de milioane de lei, din care contribuția administrației publice locale este de numai 2%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii