Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție dedicată Aviației la Muzeul Marinei din Constanța

ro

19 Jul, 2013 19:55 2566 Marime text
Timp de o săptămână, Muzeul Marinei din Constanța este gazda unei expoziții inedite, organizată de fostul comanador, Vasile Reghintovschi! Expoziția le dă ocazia atât constănțenilor cât și turiștilor să afle mai multe despre un capitol fascinant din istoria României. După ce a servit aprope o viață întreagă Aviația Română, comandorul Vasile Regintovschi poate descrie orice tip de avion și orice eveniment petrecut în decursul anilor în această tehnică.

“Între aceștia avem și prima femeie care a fost brevetată pilot pe avioane bimotoare și majoritatea din cei care au făcut parte din regimentul 57 aviație vânătoare. Mai avem și hidroaviația României , hidroaviație care a sălășluit în primul moment în portul Constanța . Și aici sunt piloții care au făcut parte din hidroaviație, mulți dintre ei au murit în 1938 la aplicațiile militare care au avut loc în regiunea Galațiului însă amintirea lor rămâne în sufletul nostru.” a declarat prof. univ. dr. Vasile Reghintovschi, comandor Aviație.

Tot în cadrul expoziției, puteți afla mai multe și despre personalitățile feminine marcante din Aviația Română.

Cei prezenți la deschidere, s-au arătat deosebit de entuziasmați de această inițiativă

Expoziția se desfășoară cu ocazia Zilei Aviației Române și va fi deschisă publicului până pe 25 iulie la Muzeul Marinei din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii