Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosare penale în scandalul Mazăre-Hamza

ro

13 Aug, 2013 16:00 3712 Marime text
Cei doi bodyguarzi ai primarului Radu Mazăre care l-ar fi agresat pe fotbalistul tunisian al echipei Petrolul Ploiești au fost chemați la audieri. Polițiștii le-au deschis dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri și vătămare corporală, însă așteaptă rezultatul examenului medico-legal pentru continuarea anchetei. Reamintim că Mazăre este acuzat că și-ar fi pus gărzile de corp să-l bată pe un fotbalist ploieștean, pe plaja din stațiunea Mamaia. Atacantul Younes Hamza susține că a fost agresat de oamenii primarului pe motiv că “l-ar fi deranjat” în timp ce făcea parasailing.
Atacantul Petrolului Ploiești s-a ales cu un ochi vânăt și trei puncte de sutură, după ce a avut un schimb de replici cu primarul Radu Mazăre, pe plaja din stațiunea Mamaia.

„Au fost demarate o serie de verificări în vederea identificării celor două persoane. Victima a fost îndrumată să obțină certificat medico-legal, iar în funcție de numărul de zile de îngrijiri necesare vindecării va fi făcută și încadrarea juridică a faptei”, a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanța.
”Eram la plajă, într-o zi de vacanță, eram liberi [...] Eram cu jet-ski-ul pe care l-am închiriat cu mai mulți prieteni. Am avut un mic accident cu cineva care făcea parasailing. Mi s-a zis apoi că este primarul Constanței. M-a insultat, i-am răspuns, iar când am ajuns pe plajă doi indivizi masivi au venit să mă bată. Nici măcar nu mi-au spus un cuvânt, pur și simplu m-au lovit. Așa că am ajuns aici, la postul de poliție pentru a depune o plângere”, a declarat Younes Hamza.

După spusele forbalistului, succesiunea evenimentelor este următoarea. Hamza Younes se afla pe skijet, iar la un moment dat era să intre în coliziune cu edilul Mazăre, care făcea parasailing în zonă. Cu toate că l-a evitat, ploieșteanul susține că s-ar fi ales cu injurii din partea primarului, la care ar fi răspuns pe același ton. Când a ajuns pe mal, atacantul Petrolului a fost luat în primire de mai multe persoane bine făcute, care i-au aplicat o corecție.

”Cred că persoana care a fost implicată în incidentul din mare a fost cea care i-a trimis pe cei doi. Cred că sunt niște bodyguarzi. Erau masivi, nu au scos un cuvânt, m-au luat la bătaie”, a mai spus Hamza.

În replică la aceste acuzații, Radu Mazăre spune că el ar fi fost cel agresat. Edilul constănțean susține că practica liniștit unul dintre sporturile sale favorite când s-a trezit șicanat și agresat verbal de atacantul ploieștean.

„Eu mă dau cu zmeul peste tot în lumea asta dar nu am pățiti niciodată așa ceva. Un individ extrem de agresiv cu un skijet cu 200 de cai putere a început să se învârtă pe lângă mine, i-am făcut semn să se dea mai încolo, dar acesta m-a înjurat și a încercat să mă lovească cu skijetul. Atunci când ești cu zmeul ești vulnerabil pentru că ești agățat și te miști stânga-dreapta, iar dacă te lovește unul cu skijetul te omoară”, a replicat Mazăre.

Radu Mazăre spune că a ieșit speriat pe mal, unde i-a atenționat pe cei prezenți că un individ se plimbă periculos cu skijetul în larg. Cât despre agresiune, edilul susține că nu știe nimic, nu a fost prezent și nici nu și-a trimis gărzile de corp să-l bată pe fotbalistul de la Ploiești. Mai mult, Mazăre declară că nici nu știa despre identitatea celui în cauză.

“Am ieșit pe mal speriat și am zis că e un nebun care vrea să dea peste mine cu skijetul după care am intrat înapoi în apă. Am aflat că a încercat să lovească în apă un alt turist, iar cei de la Bază au trimis pe cineva să-i atragă atenția că e agresiv și că o să omoare oameni. Restul ce s-a întâmplat nu mai știu, eu am intrat înapoi în apă. Dar este intolerabil”, a spus Radu Mazăre.

Sportivul neagă acuzațiile aduse de Mazăre.

“Nu-i adevărat. El pierduse controlul asupra parașutei, a intrat în mine, n-am știut ce să fac, după care m-a insultat. Eu i-am răspuns și apoi m-au luat cei doi la bătaie. Dar chiar dacă era vina mea, suntem oameni, puteam să vorbim civilizat. Dar nu a fost vina mea, ci a lui și mai mult, trimite două persoane să mă bată. Nu înțeleg [...] Suntem oameni, nu animale. Nu este normal să se întâmple așa ceva într-o țară europeană, ca un primar să se comporte în felul ăsta [...] Așa că am ajuns la poliție să depun plângere. Se vede că m-au lovit, pur și simplu nu este normal”, a spus Hamza.

Hamza Younes este hotărât să îşi găsescă dreptatea.

”Vreau să mi se facă dreptate [...] Asta vreau. Nimic altceva. Pentru că m-au bătut. Într-o țară europeană ca România vreau să mi se facă dreptate. Asta vreau”, a mai spus Hamza.

Surse judiciare confirmă că cei doi indivizi care l-au agresat pe tunisian sunt gărzile de corp ale lui Mazăre. Între timp, suporterii Petrolul Ploieşti au reacţionat printr-o scrisoare deschisă acidă.

“În data de 12.08.2003, numitul Mazăre Radu Ştefan a incitat persoane care îi servesc pentru pază şi protecţie în calitate de Voievod al Constanţei împotriva unei persoane, fotbalist la clubul FC Petrolul Ploieşti, motivaţia fiind că a încălcat teritoriul protejat prin drept divin în care are dreptul a practica sporturi nautice exclusiv Măria Sa Primarul Constanţei. Dacă numitul Constantinescu Nicuşor Daniel, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa îşi permite să refuze de mai mulţi ani controlul Curţii de Conturi a României, noi, suporterii Petrolului, nu suntem Curtea de Conturi şi nu vom ceda. Solicităm o anchetă corectă a acestui caz.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ili 13 Aug, 2013 16:24 De ce nu publicati tot continutul acestei scrisori deschise? Către clasa politică din România şi cei care îl protejează pe numitul Mazăre Radu Ştefan, născut la data de 5 iulie 1968 în municipiul Bucureşti, aflat temporar în funcţia de primar al Municipiului Constanţa. De 23 de ani ne-aţi luat totul. Pământul, pe care l-aţi vândut pe nimic. Fabricile, pe care le-aţi ruinat şi vândut bucată cu bucată. Educaţia, sănătatea, totul. Ne-aţi luat aerul, prin tăierea pădurilor. Nu ne veţi lua şi fotbalul. Nu o să vă lăsăm. În data de 12.08.2013, numitul Mazăre Radu Ştefan a incitat persoane care îi servesc pentru pază şi protecţie în calitate de Voievod al Constanţei împotriva unei persoane, fotbalist la clubul FC Petrolul Ploieşti, motivaţia fiind că a încălcat teritoriul protejat prin drept divin în care are dreptul a practica sporturi nautice exclusiv Măria Sa Primarul Constanţei. Dacă numitul Constantinescu Nicuşor Daniel, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa îşi permite să refuze de mai mulţi ani controlul Curţii de Conturi a României, noi, suporterii Petrolului, nu suntem Curtea de Conturi şi nu vom ceda. Solicităm o anchetă corectă a acestui caz. Acţiunile noastre în perioada următoare: 1) Vom avea reprezentanţi la fiecare termen de judecată în Dosarul nr.6536/2/2008, înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală în data de 28.10.2008 şi judecat în fond de aprope 5 ani, în care numitul Mazăre Radu Ştefan a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, una din acuzaţii fiind că a împroprietărit cu teren pe litoral un controversat om de fotbal în calitate de moştenitor al familiei Movileştilor. 2) Vom monitoriza toate cheltuielile Primăriei Municipiului Constanţa, solicitând informaţiile prevăzute de Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările ulterioare şi vom proceda la întocmirea de plângeri penale pentru orice încercare de fraudare a banului public. 3) Vom asigura asistenţă juridică cu cei mai prestigioşi avocaţi din ţară fotbalistului nostru şi vom comunica permanent stadiul cercetărilor Comisiei Europene, prin Comisarul european pentru justiţie, doamna Viviane Reding. 4) Nu vom tolera încercările de muşamalizare şi ne vom asigura că la nevoie se va face plângere în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procu