Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfiintare garda Garda Financiară va deveni în scurt timp istorie

ro

18 Jul, 2013 13:59 2666 Marime text
În locul acesteia, o nouă instituţie va lua fiinţă: Autoritatea Naţională de Antifraudă Fiscală, structură ce va prelua şi o parte din atribuţiile Vămii. Invitat la emisiunea “Radiografia Zilei”, comisar şef Ciprian Mihai Fronea a declarat că nu ştie însă dacă în municipiul Constanţa va funcţiona o astfel de instituţie.

„Există un proiect de Ordonanţă de Guvern, ce prevede faptul că Garda Financiară se va desfiinţa la 90 de zile de la publicarea unei Hotărâri de Guvern prin care se crează o nouă structură, numită Autoritatea Naţională de Antifraudă Fiscală. În mare parte, toate atribuţiile Gărzii Financiare vor fi preluate de această nouă structură, ce va prelua şi o parte din atribuţiile Vămii, pe controlul vamal al accizelor şi pe controlul ulterior şi o parte din atribuţiile personalului din Ministerul de Finanţe, ce verifică fondurile europene”, a declarat Ciprian Mihai Fronea, comisar şef Garda Financiară Constanța.

Autoritatea Naţională de Antifraudă Fiscală va funcţiona sub formă de instituţii regionale. Nu se ştie însă dacă o astfel de structură va exista şi la Constanţa.

“Noua structură va avea în jur de 1.500-2.000 de salariaţi şi va fi la nivel naţional şi la nivel regional. Regiunile sunt creionate pe regiuni de dezvoltare”,  a declarat Ciprian Mihai Fronea, comisar şef Garda Financiară Constanța.

t. Antifraudă fiscală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii