Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circuit turistic la Cernavodă

ro

01 Aug, 2013 13:30 2156 Marime text
Oraşul Cernavodă va fi încadrat într-un circuit turistic, care să promoveze întreg patrimoniu istoric al localităţii. În acest sens la primăriei a avut loc o întâlnire la care a luat parte alături de specialişti locali, şi directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Gabriel Custurea. Tema principală a discuţiilor a fost încadrarea unor obiective din Cernavodă în circuitul turistic al oraşului.
 
“Tema de astăzi a fost o temă de actualitate – valorificarea potențialului turistic din zona Cernavodă. Acest proiect va fi doar un început pentru că sunt obiective interesante cum este Podul de la Cernavodă, cum este Cetatea Axiopolis sau mormântul pictat de aici”, a declarat Gabriel Custurea, directorul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
 
Pentru ca acest proiect de promovare a turismului în Cernavodă să devină realitate este necesară atragerea fondurilor europene pentru conservarea şi amenajarea obiectivelor turistice. În circuitul turistic al oraşului se vor afla monumente importante şi de renume în localitate precum mormântul de la Hinog, Crama Murfatlar , Cetatea Axiopolis, Podul Anghel Saligny sau adăpostul pentru animale Save The Dogs and other animals.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii