Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Castele de nisip pe plaja din Tabăra Năvodari

ro

25 Aug, 2013 18:19 4483 Marime text
Întrecere inedită pe plaja din Tabăra Năvodari. Aproape 500 de copii veniți la mare din mai toate colțurile țării și-au demonstrat îndemânarea și şi-au pus la contribuție imaginația construind castele de nisip. Tema dată de organizatori a fost una specială: edificii de ieri, de astăzi și de mâine, așa că pe plajă au apărut, în miniatură, Castelul Bran, Mănăstirea Putna și chiar Acropolele!

Vacanța se apropie de sfârșit, dar în Tabăra de la Năvodari este la fel de animată ca la începutul verii. Penultima serie de copii se bucură din plin de zilele superbe pe care le petrec aici. Autoritățile locale au pregătit ca la carte sejurul pe care copiii îl petrec la Năvodari. O parte extrem de importantă din programele zilnice o reprezintă activitățile culturale, sportive și de socializare din tabără.

“Copiii trebuie să prezinte și totodată să redea în nisip, o lucrare care să fie una imaginată, sau una care să facă parte din patrimonial local, național sau mondial”, a declarat Mona Calciu, coordonator activități Tabăra Năvodari.
„Ne-am gândit la civilizația și la cultura civilizației, la Acropole. Ținând cont că avem primul elev de clasa a XII-a care a intrat la Arhitectură, ne-am bazat pe ideile lui începând de la cel mai mic de cinci ani, până la cel mai mare de 18 ani. Noi, fiind un grup de copii de la Așezământul de Copii Sfântul Leonte și Teodosie de la Rădăuți Suceava, printre care avem copii care nu au văzut marea niciodată, și discutând tematica de aseară, ne-am gândit să facem Acropole”, a declarat Viorica Bordeianu, referent educație.

Copiii sunt extrem de încântați de vacanța petrecută la Năvodari. Printre ei există și unii care văd pentru întâia oară marea, astfel că gazdele din Tabără încearcă să facă totul pentru ca ei să se simtă cât mai bine.
Mulți dintre copiii sosiți aici provin din familii cu venituri modeste, iar vacanța lor la mare nu ar fi fost posibilă fără implicarea administrației Taberei și a autorităților locale. Ultima serie de copii va sosi la Năvodari pe 30 august. Ei vor pleca acasă cu doar o săptămână înainte de a începe școala, astfel că sfârșitul vacanței de vară nu va mai fi atât de trist ...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii