Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionate Naţionale de canotaj la Năvodari

ro

14 Aug, 2013 18:52 3724 Marime text
Centrul Olimpic de Canotaj de la Năvodari este în acest an gazda Campionatelor Naţionale de canotaj şi a Cupei României la acest sport. Miercuri a avut loc campionatul naţional Şcolar de Canotaj la care au participat 8 cluburi de la nivel naţional. Competiţiile se vor încheia pe 21 august şi vor desemna şi participanţii la Jocurile Olimpice pentru juniori care vor avea loc anul viitor.
 
Nume importante din rândul juniorilor la canotaj se află în aceste zile la Năvodari pentru a participa la competiţiile naţionale. Acestea au demarat cu campionatul naţional şcolar de canotaj la care au participat opt cluburi din ţară. Cei mai mulți dintre participanţii la această competiţie au concurat şi la Campionatul Mondial de canotaj care a avut loc săptămâna trecută în Lituania de unde s-au întors cu rezultate excepţionale.
 
“Avem juniori foarte bine pregătiţi, chiar zilele trecute s-au întors de la Campionatele Mondiale de canotaj din Lituania unde s-au luat 3 medalii de aur, 2 de argint şi două locuri 6, un rezultat de excepţie. România s-a clasat pe locul 2 între naţiunile lumii, am bătut SUA, Noua Zeelandă, ţări cu tradiţii în canotaj”, a declarat Dorin Alupei, antrenor federal Federaţia Română de Canotaj.
 
Printre cei care au luat aurul se numără Alexandru Cosmin care a luat şi la Năvodari premiul I.
 
“Chiar acum m-am întos de la Campionatul Mondial unde am câştigat aurul, unde am câştigat proba de 4 masculin. E un sport greu, al doilea după ciclism şi îl fac de 3 ani.” a declarat Alexandru Cosmin, participant.
 
Şi Roxana s-a întors cu aur din Lituania, iar la Năvodari va participa la Campionatul Naţional care va începe vineri.
 
“Locul 1 la 8*1 şi am luat aur. Am fost de 5 ori campioană naţională, de 3 ori vicecampioană şi de 3 ori tot vice, dar cu bronz.” a spus Roxana Georgiana, participant.
 
Româncele s-au confruntat însă şi cu accidente. Cele care au participat la grupa de 4 au condus cursa până la 1950 de metri când una dintre concurente a prins un rac , oprind astfel barca cu numai 50 de metri înainte de linia de finish.
 
“Prima până la 1950, în ultimii 50 de metri, o colegă de a noastră care stătea pe nr 3 a prins un rac şi au trecut toate pe lângă noi, altfel am fi fost pe primul loc. Un rac înseamnă atunci când vâsla intră sub apă şi se opreşte barca, iar ca să o redresezi este foarte greu pentru ca viteza era foarte mare.” a mai spus Mădălina Beatrice, participant.
 
Juniorii care au participat în aceste zile la Campionatul Şcolar au fost premiaţi. Printre cei care au înmânat diplomele şi medaliile a fost şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă care a apreciat valoarea tinerilor sportivi.
 
“Pot să vă spun că la această categorie, România nu a mai avut atâtea medalii de mulţi ani, eu în mandatul meu nu am prins. Acesta este un lucru îmbucurător. Important este să putem să-i menţinem. Este o categorie de sport delicată, când termină liceul, unii vor să dea la facultate, şi fiecare caută să-şi găsească un rost în viaţă.” a afirmat Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.
 
Competiţiile vor continua la Năvodari cu Campionatul Naţional ce se va desfăşura vineri şi sâmbătă, iar săptămâna viitoare va fi Cupa României în proba de simplu acest concurs prezentând şi selecţia pentru loturile naţionale. De asemenea în urma acestor competiţii vor fi aleşi şi cei care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice pentru juniori de anul viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii