Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenții stau la coadă la șomaj!

ro

29 Jul, 2013 17:14 2806 Marime text
Absolvenții de liceu îngroașă rândul șomerilor! Astăzi a fost ultima zi în care tinerii au putut depune dosarele pentru obținerea indemnizației de șomaj. Nici nu au finalizat bine examenele, iar absolvenţii liceelor din Constanța fac coadă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a-şi depune cererile de indemnizaţie de şomaj.

Cei mai mulți spun că au încercat să își caute un loc de muncă dar nu au avut noroc și s-au lovit de uși închise. Astfel, până își găsesc un joc tinerii se mulțumesc să primească de la stat chiar şi 250 de lei pe luna, în timp ce alții preferă să trăiască din indemnizația de șomaj .

Doar în Constanța, peste 500 de absolvenți de liceu și-au depus doarele pentru indemnizația de șomaj.
“Absolvenții instituțiilor de învățământ beneficiază de indemnizație de șomaj după expirarea perioadei de 60 de zile de la data absolvirii instituției de învățământ, și cuantumul indemnizației de șomaj este de 50 la sută din valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data stabilirii dreptului, adică 250 de RON”, a declarat Gabriela Spătaru, purtător de cuvânt AJOFM.
 
Valoarea unei indemnizații se acordă timp de șase luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii