Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Octavian

ro

11 Feb, 2011 17:03 2163 Marime text

octavian1.jpgIn 2005 inauguram unul din cele mai citite si apreciate bloguri mondiale de parfumuri - 1000 Fragrances pe care l-am gândit ca o extensie naturala a cartilor mele, publicate in anii precedenti in România. Dupa mai bine de un deceniu de activitate in universul on-line al parfumurilor, unde povestile si experienta mea tehnica de parfumier au servit atâtor iubitori de miresmeme fine, am decis sa inaugurez un blog in româna in care parfumurile se inlantuiesc cu moda si designul.

Acest blog nu este o traducere a gândurilor pe care le impartasesc comunitatii internationale de parfumuri ci o deschidere spre alte domenii care imi sunt dragi.

Sunt arhitect, in paralel am studiat moda la Paris la ESMOD si Farmacia. Am una dintre cele mai fabuloase colectii in acest domeniu iar blogul meu este o impartasire a cunoasterii pe care am dobândit-o in toti acesti ani si pe care inainte o impartaseam prin conferinte sau cursuri universitare.

Imi petrec timpul la Paris intre parfumuri de lux, esente rare si bibliotecile care adapostesc comorile rare ale modei. De aceea acest blog este un amestec natural a ceea ce imi place si consider relevant, intr-un amestec de spirit critic si savoarea frumosului.

Texte scrise de mine, interviuri cu mine sau articole despre mine au aparut in toata presa fashion din Romania (incl. Harper's Bazaar, Tabu, The One, GQ, Elle, Avantaje, FashionandBeauty, Unica, Dialog Textil, Ideal Mariaj, Mireasa, etc), in majoritatea cotidienelor centrale (incl. Jurnalul National, Evenimentul Zilei, Cotidianul, Romania Libera, Catavencu, etc), in presa economica (Ziarul Financiar, Capital, Business Magazin, Money Express, WallstreetMag etc), in presa internationala (New York Times, Liberation, style.com, l'Officiel Paris) si in majoritatea site-urilor de parfumuri/cosmetice.

In ultimii 5 ani am publicat peste 300 de articole fashion/beauty/fragrance la nivel international sau national.

Cartile mele de parfumuri au fost recenzate in presa de specialitate nationala si incluse ca referinta, alaturi de blogul 1000Fragrances in numeroase carti de parfumuri internationale aparute incepand cu 2007.

Sunt membru al Societe Francaise des Parfumeurs si al Societatii Romane a Chimistilor Cosmetologi.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii